Najbolja sigurnosna vrata za poslovni prostor

Bez obzira da li se radi o stambenom kompleksu ili velikim poslovnim prostorima, sigurnosna vrata igraju ključnu ulogu u strukturi zgrade. A što se tiče dizajna, dobro odabrana sigurnosna vrata mogu dodatno podići estetiku prostora. Što je još važnije, vrata su početna linija odbrane od pretnji i vitalne su komponente bezbednosti, sa 34% manje  zabeleženih provala. U ovom tekstu ćemo pokriti sve što treba da znate kako biste odabrali prava sigurnosna vrata za posao, od prednosti posedovanja sigurnosnih vrata, do vrste materijala i načina na koji rade sa različitim sigurnosnim sistemima.

Prednosti poslovnih sigurnosnih vrata

Spoljna komercijalna sigurnosna vrata poput sigurnosnih kapija za poslovna vrata, služe vitalnoj svrsi zaštite vaše imovine. Kada razmišljate o svojoj zgradi kao o imovini koju morate zaštititi, vredno je investirati u prava sigurnosna vrata za komercijalne zgrade koja se mogu suprotstaviti ne samo vremenskim uslovima i prirodnim nepogodama, već i pretnjama poput provala, pljačke i napada. Sigurnosna vrata su neophodna oruđa odbrane od provala, pošto podaci pokazuju da se svake godine izvrši preko milion provala, a do februara 2022. je broj pljački povećan za 56%.

  • Zaštita ljudi

Sigurnosna vrata štite ljude od unutrašnjih pretnji poput pljačke i ekstremnih vremenskih uslova.

  • Zaštita zgrade

Sigurnosna vrata štite zgradu od ekstremnih vremenskih uslova, gustog saobraćaja i drugih spoljnih faktora koji mogu oštetiti zgradu.

  • Smanjenje troškova

Postavljanje odgovarajućih bezbednosnih mera, kao što je postavljanje sigurnosnih vrata, može vam pomoći da izbegnete trošenje naknada za popravku uzrokovane nesrećama.

  • Podizanje estetike

Imati estetski ugodna sigurnosna vrata može dodati iznenađujući element dizajnu vašeg prostora.

Vrste sigurnosnih vrata za vašu zgradu

Sigurnosna vrata dolaze u najrazličitijim dizajnima i konstrukcijama za sve vrste preduzeća, od komercijalnih rolo sigurnosnih vrata i staklenih sigurnosnih vrata za posao do komercijalnih sigurnosnih vrata harmonika, dvostrukih sigurnosnih vrata i još mnogo toga. Kada razmišljate o sigurnosnim vratima za posao, važno je napomenuti da spoljašnja sigurnosna vrata služe većoj sigurnosnoj svrsi od unutrašnjih sigurnosnih vrata i da imaju određeni skup zahteva. Komercijalna unutrašnja vrata ne moraju da izdrže ekstremne vremenske uslove i pružaju manju izolaciju od temperaturnih fluktuacija. Ne ispunjavaju iste bezbednosne standarde kao komercijalna spoljna sigurnosna vrata. Koji tipovi sigurnosnih vrata su pravi za vas zavisiće od vrste posla kojim se bavite. Evo nekoliko primera sigurnosnih vrata za preduzeća:

  • Komercijalna protivpožarna vrata

Idealno za sva preduzeća, jer požar može da se desi bilo gde.

Na šta treba obratiti pažnju? Najnoviji standard NFPA 80 zahteva da se protivpožarna vrata testiraju godišnje i da se evidencija o inspekciji čuva u arhivi za nadležno telo.

  • Balistička vrata

Idealno za banke i zlatare.

Zašto su vam potrebni? Ustanove kao što su banke i juvelirnice se obično suočavaju sa pretnjama pljačke i napadima vatrenim oružjem.

Šta da tražite? Odaberite neprobojna vrata i okvire koji su ocenjeni prema najnovijim standardima i potvrdite da su vrata prošla balističke testove koji osiguravaju da mogu da izdrže širok spektar municije.

  • Prometna vrata

Idealno za vojni štab, vladine organizacije, objekte za testiranje.

Zašto su vam potrebni? U zgradama visoke bezbednosti koje obično vrše testiranje, protuprovalna vrata štite ljude i imovinu od eksplozija i letenja

  • Radiofrekventna zaštitna vrata

Idealno za laboratorije i centre podataka.

Zašto su vam potrebna? Radiofrekventna zaštitna vrata su dizajnirana da zaštite podatke testa i čuvaju osetljive materijale bezbednim u kontrolisanim okruženjima.

  • Vrata obložena olovom

Idealno za: državne, vojne i zdravstvene ustanove, nuklearne elektrane, laboratorije.

Zašto su vam potrebni? U ustanovama u kojima se često obavljaju testiranje i medicinske procedure pomoću uređaja kao što su MRI i rendgenski aparati, vrata obložena olovom štite od štetnog zračenja.

Šta tražiti? Odlučite se za vrata napravljena od slojeva izdržljivih olovnih ploča da biste dobili potrebnu zaštitu od zračenja. Za dodatnu zaštitu postoje opcije otporne na vatru.

Izbor materijala za sigurnosna vrata

Većina sigurnosnih vrata za preduzeća u određenim oblastima, kao što su uraganska i olovna vrata, moraju biti izrađena od robusnijih materijala kako bi se ispunio specifični skup bezbednosnih standarda koje zahtevaju ove organizacije. Međutim, dva najčešće korišćena materijala koji su svestrani, ali izdržljivi i koje može koristiti većina preduzeća su drvo i metal. Iako se sigurnosna vrata od laminiranog stakla često koriste u stambenim kompleksima, krhka priroda stakla čini ih manje nego idealnim rešenjem za komercijalnu upotrebu, posebno na lokacijama sa gustim saobraćajem i ekstremnim vremenskim uslovima. U objektima sklonim letećim krhotinama od uragana i drugih prirodnih nepogoda, staklena sigurnosna vrata mogu da doprinesu, a ne da spreče, štete i povećaju budžet za popravke i renoviranje. Nasuprot tome, sigurnosna vrata napravljena od drveta i metala su robusna i široko dostupna, sa nekim opcijama koje mogu pružiti isti nivo zaštite kao i specijalizovanija sigurnosna vrata kao što su protivpožarna vrata.

Sigurnosna vrata napravljena od svakog materijala imaju svojih prednosti, a odabir pravog materijala je podjednako važan kao i odabir pravog tipa sigurnosnih vrata za vaš poslovni prostor.

Imati prava sigurnosna vrata za vaše poslovanje je investicija koja se vremenom isplati. Prava sigurnosna vrata za jedno preduzeće možda neće odgovarati drugom, a način na koji odaberete sigurnosna vrata za vaše preduzeće će dodati dodatne slojeve sigurnosti i omogućiti vam da izvučete maksimum iz svoje investicije.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *