Najlepše čestitke za Badnje veče i Božić

Ne postoji lepši način da se započne Badnje veče no ulaskom domaćina i badnjaka u kuću. Kad je cela porodica na okupu, lomi se česnica, lica su ozarena i topla. To je pravo vreme da pošaljete najlepše čestitke za Badnje veče svojim prijateljima i familiji.

Raspalite duh pravoslavlja onako kako se razgori badnjak u vatri. Započnite godinu spokojno i srećno, deleći najlepše želje sa najmilijima! Ovog trenutka kada počnete da delite, postajete srećni, sreća u darivalju u davanju. Sreća je u vama, a da ponekad toga niste ni svesni.

Čestitke za Badnje veče

Ima li šta srcu preče,
no kad dođe Badnje veče,
da u miru sa bližnjima
dok napolju puca zima
dočekate Božić, Hrista
to je sreća, prava, čista.
U toplini doma svoga
mirno snevaj sve do jutra
i uz Hrista pravednoga
ti dočekaj Božić sutra!
Srećno ti i blagosloveno Badnje veče i srećan Božić!

Veče se tiho spušta na svako selo i grad u duši plamen ti blista dok čekaš rođenje Hrista. Trpeza puna posne hrane, na stolu dogoreva sveća venčiće pleteš od slame dušom širi se sreća. SREĆNO I BLAGOSLOVENO BADNJE VEČE!

Sreću, zravlje želim, svake blagodati, pomoli se večeras i Bog će ti dati, zaslužuješ najbolje, zato Boga molim da zaštiti svakog kog cenim i volim. Srećno, Badnje veče.

Sve dok slaviš Badnjak, Božić, pomogo ti dobri Bog, nek daruje zdravljem, srećom i tebe i svakog tvog. Lepe želje srca mog, nek ispuni dobri Bog. Srećno i blagosloveno Badnje veče!

Nek ti badnjak kuću krasi
nek svi znaju Srbin da si.
Da nam vera bude čvrsta,
krstimo se sa tri prsta.
Čuvaj, slavi pravoslavlje
ja ti želim sreću, zdravlje!
SREĆNO BADNJE VEČE!

Ove noći Bog nam je bliži, dopusti mu da tu u srce zaviri, da ti se desi i biće ti se oprošteni svi tvoji gresi. Neka ti njegova mudrost kao reka teče, i nek ti je srećno i blagosloveno ovo božanstveno Badnje veče!

Kad večeras Badnjak uđe u tvoj dom, osetićeš blagost Božju u trenutku tom. Priseti se tada koga silno voliš i za čije zdravlje uvek Bogu moliš, pomoli se opet, za sreću i zdravlje, veseli se Bogu, srećno Pravoslavlje! Srećno Badnje veče i srećan ti Badnjak!

Hramovi su noćas puni liturgija svud se služi pomoli se, prekrsti se i njima se ti pridruži. Na sred porte badnjak plamti, plamen baca sve do neba dočekajmo Spasitelja Njegova nam milost treba. SREĆNO BADNJE VEČE!

Nek ti ovaj Badnji dan bude srećan, radostan. Nek ti peva cela kuća od svitanja do smrknuća. A kad tiho veče padne zajednička nam je želja punog srca i radosti dočekajmo Spasitelja. SREĆAN BADNJI DAN I BADNJE VEČE!

Pogledaj kako reka želja teče, uperena ka nebu na ovo predivno Badnje veče i sve do jutra, to neće stati, svako će svoje želje slati. Šaljem ih i ja, kroz noć u etar, neka ih lagano ljuljaška vetar, a kad ti dođu lepo ih primi, u srce ih pusti, hladno je zimi. Srećno Badnje veče.
Dok u porti Badnjak gori
u srcu se pesma ori,
nek je zdravlja i veselja
dočekajmo Spasitelja.
SREĆNO BADNJE VEČE!

Čestitke za Božić

Danas na dan rođenja Hrista nek ti u duši sve zablista’. Oprosti drugima, opraštaj sebi mir neka tvojom dušom vlada moli se za onog što nedužan strada. Za bolesnog danas ti se pomoli molitve iskrene stižu do visina otvori srce u njega primi Isusa Hrista, Božijeg sina. SREĆAN BOŽIĆ!

Svanulo je jutro Kad Hrist nam se rodi, uz tebe je uvek On će da te vodi. Predaj mu sve brige, On će ti pomoći zbog svih nas je rođen januarske noći. MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

Dobro jutro domaćine nek se slavi Božje ime, nek ti Badnjak kuću krasi tu su žito i orasi. Trpeza je svega puna pod nogama šušti slama rodio se sin Božiji da pomogne svima nama. SREĆAN BADNJI DAN I BOŽIĆ!

Neka se miris tamjana širi vašim domom i neka se praznična atmosfera oseća svuda. Slavite ovaj dan, slavite Hrista, slavite našeg milog Boga. Neka anđeli budu sa vama, uživajte u radosti, ljubavi i slobodi. Mir Božiji, Hristos se rodi!

Na svakom koraku neka vas sreća prati, znajte da svako dobro se uvek dobrim vrati. Sledite Hristove puteve, budite plemeniti i milostivi. Želim vam da divno proslavite ovaj dan, želim vam srećan Božić!

Sreća je kada nekoga volimo i kada nas voli neko, sreća je kada se Bogu molimo, to je nekada davno moj deka rek’o. Bog je srce, Bog je duša, Bog je zdravlje, živela ljubav, živelo pravoslavlje! Hristos se rodi!

Jutro je, vatra tiho pucketa, sve u kući divno miriše, na stolu igra i treperi plamen sveće… Božić je, svi ljudi slave, pevaju i raduju se. Pružite ruku Bogu, neka vas on vodi, srećan Boćić, Hristos se rodi!

Voljeni moji, neka Bog pokuca na vaša vrata i neka sve oko vas bude od čistog zlata. Veselite se i nazdravljajte čašama punih vina, Bog se rodi, to je jedina istina. Srećan Boćić!

Pečenica, badnjak, česnica i žito običaje od predaka sačuvaj ti isto. Nek se slavi ovaj dan, svim Srbima radostan. Nek se čuva pravoslavlje, nek te uvek prati zdravlje Nek ti žito rodi, a sreća te vodi. MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *