Najlepše čestitke za srpsku Novu godinu (2021)

Nakon najradosnijeg pravoslavnog praznika Božića stiže i pravoslavna Nova godina. Pripremili smo najlepše SMS čestitke za srpsku Novu godinu koje možete poslati svojim najdražim prijateljima i rodbini, te im ulepšati veče i dan.

Srpska Nova godina ili Nova godina po julijanskom kalendaru je praznik koji se slavi 14. januara po Gregorijanskom kalendaru svake godine. Tog datuma je 1. januar po Julijanskom kalendaru, a za mnoge pravoslavce u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, pa i Rusiji, Belorusiji i Ukrajini ona je prava  Nova godina.

Najlepše SMS čestitke za srpsku Novu godinu

Srbin pravi noćas slavi! Nova godina se čeka! Dok je sveta, dok je veka, dok je pravoga čoveka, svako mora ovo znati, Srbinom se može zvati samo onaj koji zna kad je Nova godina! Prijatelju dragi, mili, nek smo uvek vedri, čili, svako dobro nek te snađe, sreća neka te pronađe! To je samo mala želja tvog iskrenog prijatelja! Srećna ti srpska Nova godina!

Srećna ti Nova godina, rode! Samo radosti da ti se dogode! Da si uvek dobar i zdrav, korak neka ti je prav! Neka te život samo veseli, to ti moje srce istinski želi!

Da nam danas bude bolje daj nam Bože snage volje, da nam rodi zlatno žito, da se Srbi uvek slažu, jedan drugom da pomažu. U to ime dižem čašu i čestitam srpsku našu.

Sve što je ružno da se zaboravi i da se nikad ne ponovi, da ti se ostvare najlepši snovi. Kroz par reči i poruku ovu želim ti srećnu srpsku novu!

Da ste mi zdravi i nasmejani, da vam se dobro dobrim vrati i da vas sreća uvek prati. Srećna nova pravoslavna!

Zastani Srbine na ovaj dan, seti se ko si, ko su ti preci, nastavi tradiciju ko tvoji stari, običaj prenesi svojoj deci. Reci im da se slavila i u vremena davna naša srpska pravoslavna. SREĆNA VAM SRPSKA NOVA GODINA!

nova 2020. godina

Foto: Pixabay.com

Da je sreće da je zdravlja, srećna nova pravoslavna!

Društvene mreže večeras gore, neka se slavi do rujne zore. Vatromet blješti na sve strane i najavljuje bolje dane. SREĆNA VAM SRPSKA NOVA GODINA!

Srećna Nova pravoslavna, mnogo sreće mnogo zdravlja. Mir u duši u srcu radost, osmeh na licu, Božija blagost. Srećna srpska nova godina.

Davno jedan starac reče, slavi dete ovo veče. I zbog sreće i zbog zdravlja i zbog našeg pravoslavlja. SREĆNA SRPSKA NOVA GODINA!

Poruku ti šaljem ovu, Srpsku našu čekam novu. Da ti vera bude čvrsta da se krstiš sa tri prsta. Budi srećan, dugovečan i u ime pravoslavlja ja ti želim dobrog zdravlja. SREĆNA SRPSKA NOVA GODINA!

Pomozi nam Hriste Bože da se Srbi jednom slože. Da živimo svi u slozi, dragi Hriste ti pomozi. Da pucamo svi od zdravlja, sve u duhu pravoslavlja. SREĆNA SRPSKA NOVA GODINA!

Običaji naši stari da se noćas nova slavi, da smo zdravi, da smo srećni da nam vera srcem vlada, da zaiskri nova nada. Da se ljubav svuda širi, brat sa bratom da se miri. Da smo složni, zdravi, srećni da budemo dugovečni. SREĆNA SRPSKA NOVA GODINA!

Dok poruku čitaš ovu ja ti želim srećnu Novu. Mnogo zdravlja, mnogo sreće i neka ti ovo veče ne bude samo povod za slavlje, već da čuvaš pravoslavlje. SREĆNA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA!

Zatani Srbine pa se prekrsti, zahvali Bogu za svaki dan, neka ti od ovog dana ostvaren bude svaki tvoj san. SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA!

čestitke za srpsku Novu godinu 2021

U vremena stara davna slavila se pravoslavna.

U vremena stara davna slavila se pravoslavna. Ne prekidaj običaje, neka slavlje i sad traje. To su nama ostavili preci, da s ponosom prenesemo deci. Da čuvaju običaje, da ih dobro služi zdravlje, da poštuju pravoslavlje. SREĆNA SRPSKA NOVA GODINA!

Srbine brate, srpkinjo sestro, zastani i tiho se Bogu pomoli. Zahvali se , prekrsti se u dobru se ne ponesi, čini uvek dobra dela, jer tako se čiste gresi. Poštuj svoje običaje, čuvaj svoje pravoslavlje. Nek nas čvrsta spaja vera a ne piće i večera. I večeras kao i u  vremena davna, neka nam je SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA!

U keliji Hilandara stari monah sada sedi, on se moli za sve nas i ovako on besedi: „Čedo moje, Boga voli, poštuj svoje roditelje, i pomozi kad god možeš to su skromne Božje želje. Ne dozvoli nikad sebi da s Božije staze skreneš, tu napretka više nema, tada patiš, tada veneš! Pomoli se, zahvali se, neka su ti želje skromne, volja krepka nek te vodi ka istini i slobodi. Nek te dobro služi zdravlje, uvek čuvaj pravoslavlje. I zahvalan uvek budi, kao pravi pravoslavac“-još besedi sedi starac. Zapamti ove njegove reči i poštuj uvek pravila ova, nek ti je srećna i berićetna naša PRAVOSLAVNA GODINA NOVA!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *