SMS čestitke za pravoslavni Božić (2017)

Božić je najlepši i najradosniji dan u godini bar za sve koji iskreno veruju i poštuju Hrista Boga. Ukoliko niste u prilici da nekom čestitajte praznik na drugi originalniji način, uvek je tu SMS poruka.

Božić je dan koji počinje blagoslovom polažajnika, a nastavlja se nizanjem blagoslova, radošću, porodičnim mirom i srećom. To je dan kad u kuću treba primiti svakog prijatelja i milog čoveka, ugostiti ga hlebom, mesom, kolačima, rakijom, a najviše ljubavlju i lepom rečju.

Ipak, kad nema prilike da se dragi ljudi sretnu i vide, SMS čestitka može poslužiti kao lepa i dirljiva nadoknada. Ulepšajte najradosniji verski praznik svojim prijateljima i familiji!

SMS čestitke za Božić

Božićni dan i jutro belo, nek ispuni tvoje srce celo, prava radost nek ti srce blaži, a duh sveti nek ti dušu snaži, kućom samo sreća da ti kruži, dobro zdravlje uvek da te služi. Srećan Božić!

Došao je iz daleka, putovao od davnina, primite u svoje srce uzvišenog božjeg sina. Slavite ga svi u zdravlju, što ste verni pravoslavlju. Srećan Božić!

Običaji žive davni, običaji pravoslavni, da se Božiji dan proslavlja da se krsti i nazdravlja, čašu dižem ne zbog slavlja već zbog sreće i zbog zdravlja, Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao.

U mom srcu jedna želja, ti što slaviš Spasitelja, da njegovu mudrost svetu, ti preneseš svom detetu. I neka se večno slavi dan radosti i ljubavi. Hristos se rodi!

Bože dragi, ja te molim za se one koje volim, da ih tvoja mudrost vodi, da ih vera preporodi. Nek današnji blagi dan bude svima radostan. Srećan Božić!

Dok pucketa sveto drvo, želim tebi zdravlje prvo,  a posle ti želim drugo da poživiš vrlo dugo na kraju ti želim treće, uvek radosti i sreće. Hristos se rodi!

Kažu da srce čoveka smišlja put, ali Bog upravlja njegovim koracima! Sve što učiniš i kud god da kreneš, nek ti bude srećno i blagosloveno. Srećan Božić.

Dragi Bože, što sve stvori, za moje se bližnje bori, podari im miran san, sreću, radost svaki dan. Ti usliši želje moje, iskrene se samo broje. Srećan Božić!

Nek današnji blagi dan, bude vama radostan. Nek vam Božić vrata zlati, nek vas svaka sreća prati. ANĐEO sreće neka vas vodi, mir Božiji, HRISTOS SE RODI!!!

Nek badnjak gori dok zora blista, rodjenje Božije danas se slavi, to drvo davno zgreja Hrista, i svakog ko je vernik pravi! Srećan Božić!

Šta ćeš lepše, domaćine, od pune kućice i bogate trpeze?! Neka vam Badnje veče i blagi božji dan donese samo radost i blagostanje! Da vas Duh Sveti prati i čuva! Mir Božji! Hristos se rodi!

Domaćini dragi, prijatelji mili, zdravo mi i radosno uvek bili! Život nek vam daje samo radovanje! Kuću da vam krasi sloga, blagostanje! Da vas uvek dobra ruka Božja vodi! Mir Božji! Hristos se rodi!

Srećan Božić, divan dan! Našeg Hrista rođendan! Radujte se, sestre, braćo, porodico naša draga! Nek vam Božić, praznik zlatni, donese najveća duhovna blaga! Radujte se, živite u slozi! Da budete zdravo, Bože pomozi!

Mir Božji! Hristos se rodi! Nek vam gori badnje drvo, tamjan sveti nek miriše! Svaka glava sreću, radost nek udiše! Budite mi zdravo, dobro i veselo! Srećan Božić!

Dok pucketa badnjak sveti, da ti kažem tajnu jednu: srce svoje ljubavi posveti i otkrićeš stazu vrednu! Hrista ljubi, čuvaj porodicu, veru ne gubi i osmeh na licu! Bog sve vidi i na sve pazi, zato njegove zakone ne pokazi! Na dan rođenja Božjeg sina neka do tebe dođe ova istina! Ko dušom svojom dobra čini dela, kuća će mu biti uvek vesela! Mir Božji! Hristos se rodi!

Česnica se zlatna lomi, radosna su dečja lica! Bogu je drago što je tako, radosna je i Bogorodica! Slavite, Srbi, svoj praznik najveći! Hristos se raduje vašoj sreći! Nek vas svako dobro snađe i čudo vam se dogodi! Mir Božji! Hristos se rodi!

Božić je, Božić je, praznik svih Srba, praznik pravoslavlja! Miriše dunja i tamjan kraj uzglavlja! Svetli se kandilo kraj ikone, domaćica za trpezu božićnu brine! Domaćin unosi badnjak i slamu, deca se smeju i prave galamu! Svi slave pobožno i pominju Hrista, svako želi na ovaj dan da zablista! Tamo gde su srca čista, to je lako! Zbog toga ti kažem evo ovako: budite mi živo i zdravo, molite se Bogu i mislite pravo! Nek vas moja lepa želja u dušu pogodi! Mir Božji! Hristos se rodi!

Domaćine, domaćice, neka vam je sretna kuća! Radujte se do svanuća! Nek vam polažajnik sreću donese, a sneg božićni sve loše da odnese! Radujte se Bogu milom, radujte se na ovaj dan! Želimo vam slogu, milost i ostvaren svaki san! Mir Božji! Hristos se rodi! Srećan Božić!

Božić, Božić, blagi dan, našeg Hrista rođendan! Nek vam samo mir donese, nek se kuća od radosti trese! Da su vam srećna i zdrava dečica! U zdravlju i miru pare da trošite! Ljubav da vam se nikad ne potroši! Mir Božji! Hristos se rodi!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *