Top 10 stvari koje se ne propuštaju na Mauricijusu

Ako ste odabrali za posetu jednu od najboljih ostrvskih destinacija na svetu, ostrvo Mauricijus, nećete biti razočarani na svom putu. Okruženo nestvarno plavim vodama Indijskog okeana, ovo egzotično mesto nezaobilazno je za svakog ljubitelja plaže, jer ima toliko neverovatnih stvari koje treba uraditi!

Za razliku od ostalih tropskih destinacija koje su fokusirane na kupanje i uživanje u hotelskim uslugama na obali, Mauricijus je dinamično mesto sa bogatom prirodom i mnoštvom aktivnosti koje se jednostavno ne propuštaju.

Uživaćete u njegovim belim plažama, azurnoj vodi, raskošnim palmama, zajedno sa luksuznim odmaralištima, egzotičnom hranom i mnoštvom vodenih sportova. Ovde možete uživati u gnjurenju i ronjenju na dah, istraživati podvodni svet, ali uživati i u brojnim avanturama unutar kopna. Dodajte još i mešavinu bogate istorijske i kulturne ture, prelepe nacionalne i tematske parkove i dobićete najbolji odmor kojis te mogli i da zamislite.

Dakle, ako se pitate šta je najbolje uraditi na Mauricijusu, koje su znamenitosti Mauricijusa koje se ne mogu propustiti, onda je ovo vodič za vas. Evo liste deset najboljih stvari koje treba uraditi na Mauricijusu što bi svakako trebalo da bude deo vašeg plana ukoliko preko individualnih aranžmana krojite odmor po svojoj meri!

#1 Posetite Zemlju sedam boja

Smeštena u Šamarelu na Mauricijusu, Zemlja sedam boja jedna je od najpopularnijih atrakcija na Mauricijusu. To je specijalna geološka formacija i prirodni fenomen, napravljen od sedam različitih boja zemlje. Visoka koncentracija metala u zemljištu je odgovorna za ovo posebno čudo prirode, koje je neobično i vrlo fotogenično.

Fotografisanje veličanstvenog prizora na vašoj turneji Zemlji sedam boja u Šamarelu je definitivno jedna od najboljih stvari koje treba uraditi na Mauricijusu!

#2 Pešačite kroz Nacionalni park Black River Gorges na Mauricijusu

Jedna od najboljih stvari koje treba uraditi na Mauricijusu je planinarenje kroz Nacionalni park Black River Gorges. Možete posmatrati retke vrste ptica, od kojih su mnoge samo na Mauricijusu, kao i endemsku floru u klisurama Crne reke.

Udahnite svež vazduh dok šetate kroz prirodu sa impozantnim drvećem. Uživajte u najboljim pogledima na Mauricijus sa odličnih vidokovaca.

#3 Istražite La Morne

Planina Le Morne Brabant ili Planina Stol jedna je od najpopularnijih turističkih atrakcija na Mauricijusu. Planina visoka 556 metara nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine od 2008. Tokom vladavine Francuza, ova impozantna stena služila je kao utočište za robove.

Ljubitelji prirode mogu se peti na planinu kao deo vođenih ili samostalnih tura. Uživajte u zadivljujućem pogledu na Indijski okean i divite se vodopadima i pećinama koje su okružene planinom dok se penjete.

Ili biste mogli samo da lenčarite na prelepoj peščanoj plaži Le Morne sa planinom u pozadini, što predstavlja neverovatno i jedinstveno iskustvo!

#4 Upoznajte džinovske kornjače Mauricijusa u La Vanille

Posetite bujni park prirode La Vanille kao jednu od najboljih stvari koje ćete uraditi na Mauricijusu: prošetajte među najvećom grupom uzgojenih džinovskih kornjača na svetu. Tu ćete videti još i strašne nilske krokodile, kao i majmune, iguane, slepe miševe, jelene, gekone, jegulje, insekte i još mnogo toga!

Takođe možete posetiti Insektarijum sa više od 23.000 primeraka, akvarijum i muzej fosila. Još jedna vrhunska atrakcija u La Vanille je vožnja ponija. Ljubitelji prirode će biti očarani tolikim opcijama.

#5 Idite na pijacu u Port Louis

Posetite užurbane pijace Port Luisa da biste osetili ukus lokalnog života, i tako tipično iskustvo lokalnog Mauricijusa! Bićete zapanjeni velikom raznolikošću voća, povrća, ribe i začina koji su dostupni na Centralnoj pijaci Port Luisa – nešto što je zaista bez premca. Gledajte lokalne prodavce na poslu i nabavite suvenira za prijatelje!

Jedna od drugih najboljih stvari koje treba uraditi u Port Louisu je da posetite Muzej Blue Peni da biste razumeli istoriju regiona.

#6 Uživajte u raznim vodenim sportovima na Mauricijusu

Mauricijus je raj za ljubitelje vodenih sportova! Najbolji vodeni sportovi na Mauricijusu uključuju parasailing, vožnju kajakom, skijanje na vodi, jedrenje na dasci, pecanje u dubokom moru, uočavanje delfina i posmatranje kitova, ronjenje među koralnim grebenima. U Pointe auk Piments na severozapadnoj obali možete plivati u grebenu koji vrvi živopisnim koralima i raznobojnim ribama.

Iskušajte svoj avanturistički duh i okušajte se u jednoj od ovih vrhunskih aktivnosti na Mauricijusu! Ako vam vreme dozvoli, preporučujemo da idete na vožnju katamaranom po Mauricijusu, kao i na jednodnevna krstarenja!

#7 Ostanite u luksuznom odmaralištu na Mauricijusu

Ostanite u luksuznom odmaralištu na Mauricijusu za istinski opuštajući odmor. Možete birati između nekoliko odmarališta na Mauricijusu: od porodičnih odmarališta poput Le Canonnier do intimnih butik hotela na plaži.

Većina hotela je okrenuta prema plaži ili laguni i nudi razne aktivnosti, restorane kao i velnes opcije.

#8 Opustite se na plažama na Mauricijusu

Prelepe plaže na Mauricijusu su glavna atrakcija zemlje, što samo ostrvo čini idealnom zimskom destinacijom. Beli pesak, azurna voda, lisnate palme, živopisni koralni grebeni i bogat morski život čine plaže Mauricijusa nezaobilaznim za posetu! Neke od najboljih plaža na Mauricijusu uključuju Trou auk Biches, Ile auk Cerfs, Belle Mare Plage, Blue Bai, Flic en Flac i Le Morne između ostalih.

#9 Istražite botaničke bašte Pampelmousses

Botanička bašta popularno poznata kao Pamplemousses je jedna od najboljih atrakcija na Mauricijusu. To je najstarija botanička bašta na južnoj hemisferi, stara blizu 300 godina!

Uživajte u laganoj šetnji kroz bašte dok se divite raznolikosti egzotične flore i faune, od palmi i ljiljana do mirisa zadivljujućeg cveća! A tek lokvanji koliko su neopisivi!

#10 Uživajte u kuhinji Mauricijusa

Gastronomija na Mauricijusu se često opisuje kao vrhunac hedonizma. To je mešavina raznih uticaja sa francuskim, evropskim, indijskim, kineskim ukusima. Kuhinja je bogata morskim plodovima, a možete da očekujete i puno ruma na Mauricijusu!

Popularna jela uključuju kari, faratu ili vrstu indijskog hleba, jela od morskih plodova, kao i popularnu uličnu hranu pod nazivom dholl puri, što je pšenični hleb punjen mlevenim graškom. Od vrhunskih finih restorana do baraka pored puta, bićete razmaženi izborom!

Mauricijus je čarobno mesto koje pojačava svako iskustvo do maksimuma. Za razliku od ostalih destinacija koje su mirne i uglavnom fokusirane na more i morske akivnosti, Mauricijusu je priroda dala sve – i more i bogatu vegetaciju, vodopade, planine. Zato, ukoliko ove zime tražite nešto zaista uzbudljivo, raznovrsno, a ujedno i luksuzno i opuštajuće – Mauricijus je pravo mesto za vas.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *