Top 8 najboljih aplikacija za planiranje putovanja

Kada je u pitanju planiranje i odlazak na putovanja, putnici se sada više nego ikada ranije oslanjaju na svoje telefone. Putničke aplikacije su izvor inspiracije i izuzetno korisne za rezervisanje i upravljanje logistikom — naročito ukoliko planirate individualna putovanja i put na daleke destinacije.

Zahvaljujući tehnologiji putovanje je postalo mnogo lakše. Od aplikacija koje pomažu u svemu, od dnevnih rezervacija hotela i promena letova u poslednjem trenutku, do onih koje služe kao vodiči i rečnici na stranim jezicima, sve možete imati na svom telefonu u svakom trenutku.

Aplikacije vam mogu pomoći da se krećete u novom gradu, da izvršite konverziju valuta, da se optimalno spakujete, da dobijete prave informacije o lokaciji i izletima. Šta god da vam zatreba kada krenete na put, verujte, postoji aplikacija za to.

Da bismo vam pomogli da izbegnete preuzimanje aplikacija koje nisu vredne vašeg vremena, i time opteretili korisnu memoriju telefonu koja će vam biti potrebna za fotografije, sastavili smo listu najkorisnijih aplikacija za putovanja. Ove aplikacije će vam uštedeti vreme, novac i pomoći vam da na najbolji način iskoristite svoje vreme.

  1. Skyscanner

Skyscanner je odlična aplikacija za pronalaženje jeftinih letova. Njihova mobilna aplikacija pretražuje milione letova iz hiljada izvora i onda vam daje najbolje dostupne opcije. Takođe postoji mnogo filtera koje možete da koristite za sortiranje po ceni, trajanju leta, broju presedanja, avio-kompaniji i još mnogo toga, osiguravajući da pronađete najbolji let za svoje potrebe.

Najbolja karakteristika aplikacije je, međutim, mogućnost traženja letova svuda. Jednostavno unesete svoj aerodrom, vreme polaska i datume na koje želite da putujete, a to će vam prikazati sve potencijalne opcije — od najjeftinijih do najskupljih — tako da možete da pretražujete destinacije bez potrebe da svaku proveravate ručno.

Ako želite da uštedite novac na letovima, ova aplikacija je neophodna. Aplikacija je besplatna.

  1. TripIt

TripIt pomaže u organizovanju ruta putovanja. Sve što treba da uradite je da prosledite imejlove sa potvrdom o hotelu, restoranu, letu i iznajmljivanju automobila na plans@tripit.com i on automatski prenosi sve informacije na vaš glavni plan puta tako da možete lako da vidite sve svoje predstojeće planove. Ako izvršite nadogradnju na pro verziju, kompanija će vam pronaći alternativne rute kada vam letovi budu otkazani, a mogu vam poslati i automatska obaveštenja od avio-kompanija o kašnjenjima letova, otkazivanjima i još mnogo toga.

TripIt organizuje vaše planove puta i dokumente držeći ih organizovanim na jednom mestu. Možete podesiti da se vaše rezervacije automatski šalju na TripIt, koji vam omogućava da pregledate potvrde putovanja, planove letova, karte, informacije o rezervacijama hotela i Airbnb-a, rezervacije automobila za iznajmljivanje, karte za trajekt i uputstva za vožnju bez najave.

TripIt takođe olakšava deljenje planova putovanja sa onim ko treba da vas pokupi sa aerodroma ili železničke stanice ili sa bilo kim drugim ko treba da koordinira sa vama. Pretplate na TripIt Pro koštaju 49 dolara godišnje i uključuju dodatke kao što su upozorenja o letovima u realnom vremenu, vreme čekanja, informacije o preuzimanju prtljaga i ažuriranja vaših programa nagrađivanja za lojalnost.

Osnovna verzija je besplatna, dok pro verzija košta 49 USD godišnje.

  1. Airbnb

Da biste rezervisali iznajmljivanje apartmana umesto hotela, koristite aplikaciju Airbnb. Nakon što unesete odredište i datume, možete filtrirati rezultate na osnovu tipa kuće, cene, potrebnih pogodnosti i još mnogo toga. Ako pronađete nešto što vam se sviđa, možete rezervisati direktno preko aplikacije.

Aplikacija je idealna za upravljanje vašim putovanjima dok ste na putu — možete pristupiti svim svojim rezervacijama na kartici „Putovanja“, gde možete videti svoju rezervaciju (i adresu ili uputstva), kontaktirati domaćina ili promeniti rezervaciju. Kada izvršite rezervaciju, takođe možete istražiti i rezervisati lokalna iskustva u vašoj destinaciji, kao što su degustacije vina, ture kajakom, pešačenja, predstave i koncerti.

  1. Tricount

Za putnike koji putuju širom sveta sa prijateljima i članovima porodice ili jednostavno dele troškove između grupa, Tricount izračunava zajedničke troškove i deli račune tako da ne morate dvaput da razmišljate o tome ko šta duguje. Samo unesite svoje putovanje i valutu i pozovite svoje saputnike da se pridruže vašem putovanju.

Svaki put kada neko nešto plati, unesete iznos u Tricount i aplikacija sve podeli. Takođe možete da snimate i čuvate fotografije računa u aplikaciji. Na kraju vašeg putovanja, pokazaće stanje ko kome šta duguje, što će vam olakšati izmirenje.

Premijum verzije aplikacije sa neograničenim putovanjima, počinju od 99 centi.

  1. Gugl mape

Google mape su neophodne kada posećujete novi grad (ili čak i za kretanje po svom rodnom gradu). Možete da mapirate lokacije, dobijete uputstva (pešačenje, vožnja, javni prevoz, usluge prevoza i dalje) i vidite kolika će gužva biti na putu.

Možete rezervisati restorane, sačuvati svoja omiljena mesta i čitati i pisati recenzije atrakcija, restorana, prodavnica i još mnogo toga. Obavezno preuzmite određene mape grada ili područja unapred za pristup van mreže ako znate da ćete na svom odredištu biti bez interneta. Iz očiglednih razloga, aplikacija najbolje funkcioniše kada je vaš GPS uključen.

  1. MeetUp

Meetup je aplikacija dizajnirana za interakciju sa lokalnim stanovništvom i drugim putnicima koji imaju zajedničke interese ili zajedničke hobije. Bilo da putujete u nepoznate krajeve ili ste kod kuće u svom gradu, uz ovu aplikaciju proširite doživljaje i iskustva.

 

Aplikacija vam prikazuje grupe koje su formirane oko određenih interesovanja u vašem gradu, uključujući jogu, fotografiju, kuvanje, degustaciju vina, planinarenje, kinematografiju i druge aktivnosti. Možete se pridružiti grupama da biste dobijali novosti o određenim događajima u kojima biste možda želeli da učestvujete. Aplikacija čak može da pomogne u umrežavanju, pošto postoji mnogo grupa posvećenih biznisu i tehnologiji. Možda ćete čak biti u mogućnosti da se pridružite grupi za saradnju. Putnici sa decom mogu da učestvuju u porodičnim sastancima, a to je odličan način za solo putnike da se sprijatelje i povežu sa drugima.

  1. The Fork

TheFork je, pretpostavljate, jedan od najkorisnijih resursa za rezervisanje restorana u Evropi. Slično OpenTable ili Resi, možete pretraživati različite restorane po kategorijama i praviti rezervacije. TheFork ima više od 60.000 restorana u gradovima poput Londona, Madrida i Ženeve, kao i mesta van Evrope poput Sidneja u Australiji.

Najveća prednost je što mnoge rezervacije restorana dolaze sa popustima — u nekim slučajevima možete dobiti do 50% popusta na obrok, samo ako rezervišete sto preko TheFork-a. Putnici koji posebno uživaju u gastronomskim specijalitetima, trebalo bi da razmisle o preuzimanju ove aplikacije.

  1. TripAdvisor

Osim objaktivnih recenzija restorana, hotela i atrakcija, na TripAdvisoru možete rezervisati skoro sve, od iznajmljivanja smeštaja na odmoru i rezervacija restorana do obilazaka i ulaznica.

Aplikacija je toliko porasla tako da uključuje skoro sve stvari o putovanju, omogućavajući vam da pretražujete po destinaciji ili interesovanju, što vam može dati inspiraciju za putovanje ili pomoći da dobijete više od vašeg putovanja.

Iako je važno da ne provedete čitavo putovanje na telefonu ili društvenim medijima, postoje trenuci kada korišćenje pametnog telefona može lako da poboljša kvalitet vašeg putovanja, zaštiti vas i uštedi novac. Ako preuzmete gore navedene aplikacije, moći ćete da imate mnogo lakši put i da dobijete više vremena, energije i novca za ulaganje u sledeću avanturu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *