Najlepše čestitke za Badnji dan i Božić

Na Badnji dan i Božić praznujemo u svojim domovima, slavimo Hrista, okupljamo se oko trpeze i mislimo jedni na druge. Ovo je vreme za blagoslove , pa slobodno uputite svojoj rodbini i prijateljima najlepše čestitke za Badnji dan i Božić.

Badnji dan i Božić su dva narodna pravoslavna praznika, ali se zajedno slave i svetkuju kao celina. Nije čudo što se u narodu uobičajila izreka: „Ujedno su kao Badnji dan i Božić“, kada želimo da kažemo da je nešto nedeljivo i neodvojivo od nečeg drugog.

Čestitke za Badnji dan

Srbine, brate, otvori vrata! Evo ti stiže tvoj Božić Bata! U ruci mu badnjak, to sveto drvo, u susret ti ide, krsti se prvo! Badnji dan teče, sad će i veče! Kad se kraj trpeze okupe svi, nek vam dođu moji blagoslovi:  živo vam, zdravo i veselo sve bilo! Sreća i ljubav nek padnu vam u krilo! Svaka lepota nek vas okruži, radost sa vama svaki dan druži! Nek vam se ostvari svaki san, to vam ja želim na Badnji dan!

O Badnjače, Badnjače, obdaren lepotom
Hrista Boga obasjao čudesnom toplotom,
u pećini tamnoj pre vekova mnogih
zgrejao zaštitnika, nevoljnih, ubogih.
Nekad Hrista grejao, danas greje nas
dobrodošo Badnjače, podari nam spas.
– Srećan Badnji dan, srećan Božić!

Boga moli, Badnjak seci, jer tako su naši preci, primi Badnjak u svoj dom i Hrista u srcu svom. Neka tiho tinja plam, nikad nećeš biti sam. Poštuj veru, poštuj Boga, poštuj svakog bližnjeg svoga. Anđeli će tada s neba, tiho reći, tako treba. Srećan Badnji dan. Srećan Božić!

Pre nego što noć zavlada našim krajem i zvezde zatrepere čarobnim sjajem, neko će ti u kuću doći, čuvaće te čitave noći, snivaćeš tada čudesan san i biti srećan jer si doživeo još jedan predivan Badnji dan! Srećan Badnjak, domaćine!

Nek ti ovaj Badnji dan bude vedar, razdragan. Nek ti cela kuća peva pred rođenje spasitelja. Spremio si badnjak, slamu pečenicu i česnicu. Običaje čuvaj naše, nek su svima pune čaše. Neka lete varnice sa ognjišta tvog, slogu mir i zdravlje podariće Bog. Nek ti java postane svaki željen san od srca ti želim SREĆAN BADNJI DAN!

Srećan ti Badnjak, to drvo sveto, u šumi raslo čitavo leto, čekalo zimu i ovaj dan da dođe k tebi u tvoj stan, sa sobom nosi mir i blagostanje, zdravlja i sreće, nevolja manje. – Srećan Badnji dan, srećan Božić!

Sećaš li se, dome, kad smo mladi bili, kraj ognjišta garavog rujno vino pili, sećaš li se ručica promrzlih od studi, sećaš li se običaja, sećaš li se ljudi.?Ja se tebe sećam i tvoje topline, sećam se i Badnjaka i one miline. O Badnjače sveti, kad bi samo znao, da sve što sam steko ja bih odmah dao, da u one dane bar ponekad svratim, da se s tobom na ramenu staroj kući vratim. Da celivam tebe, ikonu i sveću, o Badnjače, Badnjače, poželi mi sreću! – Srećan svima Badnji dan!

Zavađeni nek se mire neka ljubav svuda šire. Oprostite sve uvrede po ugledu na Hrista, nema lepše blagodeti nego kad je duša čista. Današnji praznik nek vam bude kao  najlepši san, nek vas čuva dragi Bog i srećan vam Badnji dan!

Dobro jutro domaćine da se slavi Božje ime da vam sloga kućom vlada da se rodi nova nada. Da ti čeljad peva kućom ti nazdravi jednom vrućom, pa po badnjak kreni na istok se okreni. Prekrsti se pomoli se punog srca ti raduj se. Nosi badnjak domu svom pratili te i sreća i zdravlje blagosloven ti je dom, dok neguješ pravoslavlje. SREĆAN BADNJI DAN!

Čestitke za badnji dan

Čestitke za Božić

Danas jeste divan dan, našem Hristu rođendan! Prekrsti se danas i zamisli želje, za sebe i drage, za sve prijatelje, pozovi ga danas, srcem ga potraži, on će svaku tvoju želju da uvaži. Pozovi i on će doći – zamoli se danas on će ti pomoći. Srećan Božić!

Svanuo je Božji dan i suncem je obasjan, budi danas dobre volje, i biće ti mnogo bolje. Osmeh nek ti lice krasi nek te Gospod od zla spasi, svakog dobra da donese a sve loše nek odnese. Srećan Božić!

Danas ću poslati pregršt čestitki, ali samo jednu ovakvu, posebnu. Želim da ti darujem jednu posebnu čestitku jer si ti posebna osoba. Darujem ti ljubav. Darujem ti mir. Darujem ti sreću, za nekoga možda malu, za tebe najveću. Nek te Gospod čuva kao svoga sina, nek te vodi mudro sa onih visina. Srećan i blagosloven Božić.

Danas se slavi Isusovo rođenje, danas se slavi postojanje naših duša. Podignimo u vis čaše i nazdravimo za živote i sudbine naše. Neka nas Bog putevima sreće uvek vodi, mir Božiji, Hristos se rodi!

Ako ti je potreban mir, mir nek ti bude, ako ti je potrebna sreća, evo ti puna vreća, ako ti treba ljubav, znaj da te puno voli, da te voli najviše, baš onaj ko stalno misli na tebe i ko ti poruke piše. Srećan Božić!

Mir Božji! Hristos se rodi! U srpsku kuću radost dovodi! U srpsko srce donosi zdravlje! U srpsku dušu zlatno pravoslavlje! Veseli, zdravi, spokojni bili, u miru i sreći vino popili! Neka vam bogatstvo ispuni dane, svako jutro srećno neka vam svane! Budite dobro, budite zdravo! Krstite se triput, to je ono pravo! – Srećan Božić, dragi ljudi!

Životni putevi nisu laki i zbog toga neka Bog uvek bude na vašoj strani. Čuvajte njegovo ime u duši i neka upravo ono bude vaš simbol, vaša amajlija. Neka vam ovaj praznik donese svu radost ovoga sveta, iskreno vam želim sve najlepše. Srećan Božić!

Rodjen u Vitlejemu jedne zimske noći, spasitelj naš Isus, svima će pomoći. Nek’ ti ovaj Božić svaku bol odnese, mir, sreću i radost u kuću donese! MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

Djeva Hrista rodila sa slamom ga pokrila. Radujte se ljudi svi noćas Hristos dolazi! Molimo te Hriste Bože da se danas Srbi slože. Podari nam sreću, zdravlje ojačajmo pravoslavlje. Da se ljubav svuda širi da se brat sa bratom miri Neka svuda vlada sloga obradujmo Hrista Boga. MIR BOŽIJI! HRISTOS SE RODI!

Nadamo se da su vam se svidele čestitke za Badnji dan i Božić, ako jesu pogledajte i častitke za Badnje veče, takođe su lepe i što je najbitnije skroz unikatne.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *