Priprema rođendanske proslave kod kuće

Proslava rođendana je poseban dan za svaku osobu, bez obzira na to koliko ima godina. Bilo da nešto organizujete kod kuće, na nekom izletištu ili u restoranu, potrudićete se da taj dan ostane urezan u sećanju slavljenika. Međutim, organizacija proslave nije jednostavna, jer se morate pobrinuti za pozivnice, hranu, tortu, piće, dekoraciju, animaciju i slično. Priprema rođendanske proslave kod kuće zahteva i preuređenje prostora kako bi se smestili svi gosti, ali i obaveštavanje komšija da će biti glasne muzike u određenom periodu. Kada sve završite i počnu da pristižu zvanice, svaki njihov osmeh biće nagrada za vaš trud. Zamenite restorane, klubove i igraonice za rođendansku proslavu kod kuće, bez obzira na to da li je organizujete za decu, roditelje ili prijatelje. U nastavku teksta daćemo vam neke kreativne ideje koje će vam olakšati osmišljavanje celokupnog događaja.

Priprema rođendanske proslave kod kuće za vaše roditelje

Priprema rođendanske proslave

foto: unsplash.com

Ako se pitate kako iznenaditi mamu za njen rođendan ili kako pripremiti proslavu za tatu, pođite od toga da će vaši roditelji biti oduševljeni i malim znakom pažnje kada znaju da iza toga stoje njihova deca. Zato im ne morate rezervisati večeru u restoranu da biste ih oduševili. Napravite porodično okupljanje u svom domu sa slavljenikovom omiljenom hranom, pićem i desertom. Nabavite onoliko svećica koliko vaš roditelj puni godina i otpevajte mu pesmicu. Što se tiče dekoracije, na stolu postavite neki elegantni stolnjak, pripremite otmene salvete, upalite sveće i pustite laganu muziku. Upakujte poklon u neku lepo dekorisanu kutiju. Za mamu to može da bude komad nakita sa posvetom, buket cveća, ručno rađeni aksesoar ili vaučer za kozmetički salon. Tatu možete iznenaditi ručnim satom, setom za brijanje, viskijem sa čašama ili nekim kompletom alata za kućne poslove.

Možete napraviti i žurku iznenađenja za mamu ili tatu. Dogovorite se sa jednim roditeljem da se ponaša tog dana kao da je i svaki drugi, a vi uveče „uskočite“ sa iznenađenjem. Torta sa prskalicama i slani katering uz flašu vina, mogu biti sasvim dovoljni za nezaboravnu večeru sa roditeljima povodom rođendana.

Priprema dečijeg rođendana kod kuće

Priprema rođendanske proslave kod kuće za decu

foto: pixabay.com

Iako je mnogo lakše rezervisati igraonicu za dečiji rođendan, priprema rođendanske proslave kod kuće ima posebnu čar. Pođite od pospremanja prostora i dekoracije koja mora biti i korisna i zabavna. Svesni ste da će deca uprljati sve oko sebe dok jedu tortu ili piju sokiće. Zato su silikonske mušeme obavezna stvar koju morate nabaviti za ovakav događaj. Odredite dimenziju koja vam je potrebna i nabavite ovu zaštitu koja se izuzetno lako čisti. Možete upotrebiti providne mušeme ili sa 3D printom. Pored mušeme, potrebni su vam plastični tanjirići, čaše i escajg. Nećete morati da brinete da li se neki tanjir polomio ili da li će se dete poseći ako razbije čašu. Uz to, postoje zanimljivi dezeni za mališane koji će im svako jelo učiniti slađim. Nemojte zaboraviti balone raznih boja i veličina. Baloni su simbol rođendana i svako dete se njima oduševljava.

Rođendan može imati i posebnu tematiku. Ukoliko vaše dete voli “Zaleđeno kraljevstvo” ili “Patrolne šape”, nabavite što više stvari sa ovim dezenima. Ako ste nekad na filmovima videli kako se deca zabavljaju na pidžama žurkama, probajte i neku takvu da organizujete svom mališanu. Naravno, ukoliko imate dovoljno prostora da kod vas prespava nekoliko njegovih drugara. Nađite im neki zanimljiv animirani film koji će gledati, organizujte im igricu “muzičke stolice” ili zajedničko spremanje sendviča. Možete pozvati i nekog animatora, da kreira zanimljive igrice za vaše dete i njegove goste.

Što se tiče hrane, deca prosto obožavaju ketering zbog malih zalogaja različitih boja. Ukoliko nemate vremena da se posvetite kreativnom pripremanju hrane, naručite već spremljenu. Torta bi trebalo da bude u duhu crtanog junaka koji dete najviše voli sa svećicom u obliku broja godina koliko puni tog dana. Uz pesmicu i duvanje cvećica, otvorite i dečji šampanjac. To će ih prosto oduševiti!

Priprema žurke iznenađenja za rođendan vašeg prijatelja

Rođendan za prijatelje

foto: unsplash.com

Kada se vašem prijatelju bliži rođendan, osim što ćete poslati najlepše sms čestitke, napravite mu žurku iznenađenja. Pozovite odabrano društvo i sačekajte slavljenika u stanu sa rođendanskim kapicama, balonima i prskalicama. Ne morate spremati ništa posebno. Obavestite komšije do kada će biti glasnija muzika, kupite dovoljne količine pića i grickalica, a za glavno jelo naručite picu. Sam čin iznenađenja i dobro društvo dovoljni su za nezaboravnu proslavu rođendana.

Priprema rođendanske žurke kod kuće može da bude izuzetno kreativna za sve generacije. Dovoljno je da se lepo organizujete oko posluženja i dekoracije kako biste napravili nezaboravan rođendan dragoj osobi. Ako do sada niste probali, možda je pravo vreme!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *