Srećna slava, poruke i čestitke za slavu (2019)

Srbi su po mnogo čemu poznati u svetu, a jedna od karakteristika je i ta što slave krsnu slavu i sveca kuće. Nešto slično nalazimo kod Makedonaca koji slave imendane, ali svi koji su ikada bili na nekoj slavi u srpskoj kući znaju da su slave nešto posebno.

U vreme kad se živi brzo, a sve je više prijatelja koji slave istu slavu ili žive daleko, teško je svuda stići i uživo čestitati. Zbog toga su SMS čestitke za krsnu slavu divan način da pokažete onima koje volite da vam je stalo do njihove porodične sreće. Pripremili smo za vas divne SMS čestitke kojima možete nadomestiti svoje odsustvo za slavskom trpezom.

SMS ČESTITKE ZA KRSNU SLAVU

Domaćine, živ mi bio! Smejao se, veselio! Nek ti se na ovaj sveti dan ostvari svaki zamišljen san! Svetac da vas čuva, kuća da vam cveta, od starca do deteta! Nek se ori, nek se peva! Srećna krsna slava!

Srećna slava, domaćini! Zdravi mi, živi i veseli bili! Neka vam svaka radost dođe u kuću, dok grejete vino i rakiju vruću! Neka se svaka sreća u vaš dom ušeta, dok na stolu hleb kao ruža cveta! Dok tamjan miriše, šta da vam želim još lepše i više? Nek vas štiti krsno ime, dom da čuva i prezime! Živeli!

Danas je poseban dan, braćo i sestre! Sveti Nikola se svuda pominje! Nije ni čudo, to je IME! Pravoslavlje to je zdravlje! Sveti nas čovek štiti i čuva! Zato vam želim da u zdravlju i miru proslavite svoju slavu, dok pominjete ovu svetu glavu! Srećna slava, domaćini!

Slavska trpeza svega je puna, vredne ruke domaćice spremile! Domaćine, neka ti je kuća radosna, svaka ti pesma sreću donela! Zdravlje, mir i slogu da uvek imate! Da sam vam prijatelj, to već znate! Srećna slava!

Nek vas svetlost slavske sveće obasja, s ikone svete milost da siđe! Zdravi da ste i veseli stalno, zajedno i složno, to neka je glavno! Srećna krsna slava, domaćini dragi, nek vas čuva Bog naš blagi! Živeli!

Srećna slava, domaćine! Živo, zdravo i veselo ti sve bilo!

Srećna krsna slava, srećno krsno ime, da vam kuća bude svakog blaga puna! Da se radujete, veselite, dobro da delite! Neka vas Sveti Aranđel čuva svakog dana u godini, a danas nek posebno na vas gleda. Srećni mi bili, domaćini! Srećni svi od reda!

Kolač se seče, vino nek poteče, slavska svetli sveća, ova radost da se uveća! Srećna slava, domaćini, svako dobro  dočekali, u miru je proslavljali! Neka vam je čeljad zdrava, neka vam je sreća prava! Živi, zdravi i veseli bili!

Srećna slava, domaćine! Oženio dogodine! Veselio, jeo, pio, svaku milost osetio! Nek te krsno ime čuva, da ti kuća bude prva! Deca da  ti budu zdravo, sve neka ti bude pravo! Mir i slogu, svaku sreću, sve vam lepo želim!

Ima li većeg dara za porodicu od ikone svete i osmeha na licu, kad se svi skupe oko slavske sveće, kad srce pravoslavno od sreće poleće? Srećna slava, domaćine, prekrsti se sa tri prsta! Nek se deli slavski kolač, nek nas drži ljubav čvrsta!

Dok slavska sveća gori, o milosti nek govori! Nek Bog da svaku radost, deci zlatnu, divnu mladost, a starima mirnu starost. Nek vas čuva svetac mili, živi, zdravi i veseli bili! Srećna slava, domaćini!

Sveti dan je u tvom domu, da vam spokoj, mir donese! Svako loše nek odnese! Radujte se, prekrstite, čašu vina podelite, cele godine veselite! Srećna vam slava, domaćini dragi!

Slava se slavi, gosti pristižu, na trpezi bogatoj čaše podižu! Da svaku radost domaćin dočeka, a slava da se slavi sve dok je čoveka! U miru i sreći nek vam prođe dan! Domaćini, srećna slava!

Krsna slava, radost prava! Nek vas čuva i veseli! Živi bili u slozi je proveli!

Domaćine, nek ti je srećno krsno ime! Prekrsti se triput, pa kolač preseci! Čašu vina pruži, odraslima, deci! Neka ti je sve zdravo i veselo! U kući ti se igralo i pevalo! Neka do tebe ove reči stignu, a čaše uvis svi nek podignu! Srećna slava, domaćine! Živeli!

Gori slavska sveća, radost sve je veća! Milost Božja nek se spusti na vaš dom, nek do vas dođe želja što raste u srcu mom! Da ste uvek srećni i zdravi, da se u vašoj kući uvek slavi! Za slavu dočekivali još godina sto, pa posle ponovo! Srećna slava, domaćini!

Sreću, radost, zdravlje i bogatstvo, svaka milost i blagostanje nek u ovu moju čestitku stane! Neka vam je srećna slava svima, radujte se i svog sveca slavite! Prekstite se i u svemu vidite Boga, u tome nek počiva vaš mir i sloga! Srećna slava, domaćini!

Porodico srpska, što danas sveću pališ, čašu dižeš gostima da nazdraviš! Porodico draga, kad ti sreća pređe preko praga, nek tu i ostane za vjeki vjekova, što slaviš slavu svojih dedova! Sve vam raslo i pevalo, sve sa lakoćom uspevalo! Živi bili i veseli! Srećna slava, domaćini!

U kalendaru danas piše da je ovo dan sveti, a ja se pitam hoću li umeti da vam prenesem svoje lepe želje. Nek vaš dom krasi radost i veselje! Da živite u blagostanju i slozi, mili Bože, ti pomozi! Nek se smeje dečica, to je do mira prečica! Neka raste poštovanje, da vam se uveća imanje! To vam je iskreno iz srca moga, nek želja stigne do samog Boga! Srećna vam slava, domaćini mili!

Nek vas svetlost sveće obasja, kolač slavski da vas zasladi! Da su vam živi, zdravi i uspešni mladi! Da vas susretne svaka sreća i radost, krsna slava nek donese Božju milost! Domaćini, srećna slava!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *