Tepisi koji su trend za 2023. godinu

Polako privodimo godinu kraju, a to znači da je vreme da se vidi kakva nas to nova godina očekuje i šta sa sobom donosi. Posebno se to odnosi na sve trendove koji će biti zastupljeni u okviru uređenja enterijera i eksterijera, a ako se po jutru dan poznaje, čini se da  2023. donosi vrlo lepe trendove koji se ne moraju nikada ni menjati, a i kad se promene biće dobri za dalju upotrebu.

Čini se da mnogo jarkih boja i previše detalja, bar kada su moderni tepisi u pitanju, ostavljamo malo po strani, jer dolaze neki smireniji trendovi koji nam se mnogo dopadaju, zato hajde da vidimo šta nam to nova sezona i nova godina donose u pogledu tepiha i staza i šta će to značiti za uređenje domova. 

Horizontalne pruge na tepisima

Nemojte se začuditi ako budete sve više u radnjama viđali horizontalne pruge na tepisima, jer se njihovo pojavljivanje već dogodilo, a biće prisutne sve više. One su odličan način da vizuelno proširite prostoriju, a kako je uvek u trendu manji prostor učiniti vizuelno prostranijim, ovo je savršen način da se to postigne.

Mirne nijanse

Minimalizam i dalje opstaje. Moderni tepisi su već sezonama oni koji se savršeno uklapaju u minimalistički stil, prateći nijanse jedne boje u korak. I tokom naredne sezone biće u trendu biranje mirnijih nijansi, boja koje nisu napadne i toliko uočljive, što odgovara životnom prostoru i dostizanju ugodnog i prijatnog ambijenta. 

prodavnica-tepiha

Pexels.com

No, ne ostaje sve u domenu mirnih nijansi, jer im se pridružuju i neke tople boje koje ne moraju da budu toliko „mirne“. Biće i te kako popularno biranje tepiha u zlatnim tonovima, kao i sa primesama crvene, jer uvek mora nešto dinamike da se doda u prostorima, posebno prostoriji kao što je dnevni boravak, dok se za spavaće sobe ove boje malo izbegavaju.

Geometrijske šare na tepisima

Ako niste već primetili to je pravo čudo, jer moderni tepisi redovno podrazumevaju geometrijske šare na sebi, a često je to u sklopu nekih pastelnih boja i nijansi. Krugovi, romboidi, trouglovi, samo su neki od najčešće korišćenih oblika koji daju ozbiljno moderan i estetski lep izgled tepihu, a to onda utiče na savremen izgled celokupnog prostora. Ako budete menjali ili tražili nove tepihe za sebe, ozbiljno razmislite o tome kako bi se neka geometrijska šara uklopila u stil i enterijer koji je kod vas zastupljen. 

Usklađenost boje tepiha i zidova

Sve više postaje moderno uklapanje boja zidova i tepiha, ali ne tako da budu boje kompatibilne, već da nijanse budu što sličnije, čak istovetne. Ipak, ovo nije trend koji može svaki enterijer da isprati, niti može uvek da izgleda dobro. Sam cilj jeste da se vizuelno uveća prostor i da se stvori prijatna i ugodna atmosfera, što znači da se ovim trendom možete poslužiti isključivo kada su u pitanju mirnije nijanse, minimalistički stilovi uređenja, te neke pastelne boje. Ako se, pak, radi o nekim jarkim bojama, bojama koje vizuelno zatvaraju prostor, ovo nije trend koji bi trebalo damoderni tepisi da isprate, već možete da ih birate tako da ostvarite određeni kontrast.  

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *