Kućni aparati koji su sve popularniji u savremenim domaćinstvima

Izbor kućnih aparata koji su deo naše sakodnevice danas je na tržištu ogroman, a kuhinjske inovacije se neprestano smenjuju i unapređuju. Međutim, mi vam u nastavku teksta nećemo predstavljati najnovije i najpametnije proizvode, već neke od onih bez kojih je svaki moderno opremljen stan u poslednje vreme postao nezamisliv, posebno kada je reč o kuhinji, centralnoj prostoriji svakog doma. Zbog svoje praktičnosti, funkcionalnost, dizajna i i minimalizma, ovi kućni aparati iako ne predstavljaju nikakav luksuz i neophodnost, ipak su više od kompromisa.

U redovima koji slede predstavljamo vam neke od najpopularnijih i sve prisutnijih kućnih aparata koji su u svakom savremenom domaćinstvu postali podrazumevajući, posebno poslednjih godina. U zavisnosti od vaših ličnih potreba i afiniteta, razmislite da upotpunite svoju kolekciju kućnih aparata nekim od naših predloga.

Aparat za kafu – neizostavni deo moderne kuhinje

Ukoliko ste uvek u pokretu i nemate previše slobodnog vremena, kada znate da vas od idealne šoljice omiljenog napitka deli jednostavan pritisak dugmeta, automatski aparat za kafu je idealno rešenje, iako nije baš jeftina investicija. S obzirom na to da u sebi sadrži mlin koji obrađuje zrna kafe, proces pripreme je maksimalno pojednostavljen. Bilo da je u pitanju automatski ili pak poluautomtski aparat, koji podrazumeva nešto duži postupak pripeme, ali zato omogućava spremanje više različitih napitaka na bazi kafe, činjenica je će vam ova sprava olakšati život i pripremu najpopularnijeg toplog napitka. Aparat za kafu će definitivo doprineti i modernijem izgledu vaše kuhinje.

Ima ih raznih, u zavisnosti od kvaliteta, dizajna, veličine i funkcije, od jednostavnih do veoma naprednih, a za prave ljubitelje kafe definitivno predstavljaju „must have“ svake moderno opremljene kuhinje. Aparat za kafu je definitivno sve što vam je potrebno da sebi svakodnevno pripremate savršenu kafu. Još ako na tržištu pronađete najbolje kapsule za kafu, užitak u njenom ispijanju biće jedinstven.

Ketler – za sjajnu uštedu vremena

Ubrzan tempo života i manjak slobodnog vremena često nas podstiču na to da se sve češće opredeljujemo za brza i praktična kuhinjska rešenja. Moderna, praktična i funkcionalna kuhinja je nezamisliva bez savremenih kuhinjskih aparata kakav je električni bokal za kuvanje vode npr. Danas je ketler svakidašnji apart, uobičajen u gotovo svakom domu i ne predstavlja skupu investiciju.

Električni grejač vode definitivno će uštedeti vaše vreme jer više ne morate dugo čekati da vodi provri da biste pripremili svoj omiljeni napitak. Zahvaljujući indikatoru nivoa vode, posebno su praktični. Ipak, treba da znate da oni nisu pravo rešenje za pripremu tradicionalne domaće kafe, ali će biti odlični saveznik za pripremu čajeva i drugih insant napitaka.

Prečišćivači vode – neophodnost, a ne luksuz

S obzirom na to da je stepen zagađenosti vode sve veći, i ne čudi što se prečišćivači vode za piće danas ne smatraju luksuzom već neophodnošću. Funkcionišući tako što „dezinfikuju“ i pročišćuju vodu koju kasnije možete koristiti u različite svrhe, između ostalog i za kuvanje, a ne samo za piće.

Na tržištu, naravno, postoji veliki izbor aparata za prečišćavanje vode. U zavisnosti od budžeta kojim raspolažete, odlučiće te se za one praktičnije i kvalitetnije ili za njihove jeftinije varijante. U svakom slučaju, na tržištu danas postoji zaista mnogo opcija. Svakako su prečišćivači vode dugoročno znatno isplativija varijanta od kupovine flaširane vode za piće, jer predstavljaju ekološki prihvatljiviji izvor prijaće vode. Pored toga što ćete dugoročno smanjiti svoje troškove ukoliko instalirate aparat za čišćenje vode u svoje domaćinstvo, direktno ćete uticati i na očuvanje životne sredine smanjenjem upotrebe plastike.

Prečišćivači vazduha – sve popularniji kućni aparati

Imajući u vidu i pitanje zageđenja vazduha, koje se danas postavlja češće nego ikada ranije, jasno je da nije dovoljno da prostorije u kojima boravite jednostavno provetravate. Čestice koje se stvaraju u vašem domu takođe mogu biti veliki izvor zagađenja u njemu (prisustvo kućnih ljubimaca, sagorevanje drveta, para koja se stvara prilikom kuvanja i, najčešće, dim cigareta…) i direktno uticati nepovoljno na vaše zdravlje.

Ovaj aparat je danas sve poželjniji i veoma je popularan kako u domaćinstvima tako i u kancelarijskim prostorijama. Preporučuje se da ga postavite u onu prostoriju u kojoj provodite najviše vremena. Direktno utiče na podizanje nivoa kvaliteta vazduha koji udišete, a time i na poboljšanje kvaliteta vašeg života. Prečišćivači vazduha funkcionišu tako što pomoću filtera i/ili ventilatora „usisavaju“ ustajao vazduh, pročišćujući ga tako što „hvataju“ i filtriraju loše čestice. Rezultat je vraćanje čistog vazduha u prostoriju, ali i eliminisanje neprijatnih mirisa.

Ukoliko želite da spasite dom od neugodnih mirisa i vodite računa o čistoći zidova i plafona, ali pre svega vazduha koji udišete u sopstvenom stanu, razmislite o nabavci prečišćivača, odnosno osveživača vazduha. I naravno, nemojte zaboravljati na redovno čišćenje i regularnu zamenu filtera. Takođe se podrazumeva da ovaj aparat nikako ne znači da treba da zaboravite na uobičajeno održavanje higijene stana, odnosno kancelarije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *